fbpx

LIK Health

Lys påvirker din sundhed

Sollyset har en biologisk indflydelse på vores krop. Lyset styrer vores døgnrytme og påvirker vores velbefindende, motivation og funktionsevne.

Tidligere styrede solen vores daglige rutiner og gøremål, men i dag bruger vi næsten 90% af vores tid inden døre. Manglen på det naturlige sollys i løbet af dagen betyder, at vi bliver mere sårbare over for vinterdepression og stress.

Siden opfindelsen af det elektriske lys for 150 år siden, har det elektriske lys været en vigtig bestanddel i vores dagligdag, og da 80% af hjernen netop bliver påvirket af lyset og dets farver, er vores døgnrytme konstant på overarbejde.

LIK Health – for en sund livsstil

Lyset er afgørende for vores helbred. Det sunde lys påvirker vores velbefindende og er et vigtigt element til en sundere livsstil. For at etablere den helt rigtige belysning, er det afgørende, at det naturlige lys og det kunstige lys tilpasses til rummet i den optimale balance. Den rigtige lyssætning på kontoret, caféen eller boligen vil ikke kun fremme vores velbefindende, humør og produktivitet men kan også lindre hovedpine, irriterede øjne eller træthed.

Hos LIK Lighting har vi arbejdet med lys i mere end 20 år. Qua vores indgående viden og erfaring med lysets indflydelse på krop og sjæl, har vi etableret LIK Health, hvor vi rådgiver, projekterer og leverer den helt specifikke belysningsløsning, der er nøje tilpasset rummets arkitektur og funktion.

Vi designer det rigtige lys

Når vi udarbejder et LIK Health Koncept, er det baseret på vores lysdesigners forskellige observationer og rummets belysning.

Vi designer konceptet baseret på minimum 20 forskellige parametre. Nogle af de vigtigste observationer er f.eks. rummets funktion, den nuværende belysning og belysningsprodukter samt målinger som CRI, Kelvin, lysstyrke og flickar.

Et LIK Health belysningsdesign er nøje tilpasset det enkelte rum, så det kunstige lys er balanceret det naturlige lys på ethvert tidspunkt på dagen.

Belysningsdesignet indeholder altid en komplet oversigt over de forskellige lysprodukter som lamper, spots, lyskilder, drivere og andre komponenter samt lysberegninger, tegninger og en komplet produktliste.

Belysningsløsninger til detailhandel, kontor og hjem

LIK designer, projekterer og leverer komplette løsninger til indvendig og udvendig belysning.

Vi har altid fokus på at designe belysningsløsninger, som er nøje tilpasset rummets arkitektur og funktion. 

Vi skaber funktionel og sund belysning til ethvert miljø, hvad enten det er til frisøren, klinikken, caféen, kontoret eller privatboligen.

Health Produkter

Vores brede produktsortiment er nøje udvalgt blandt de førende belysningsproducenter for at imødekomme kravene til den moderne belysning og ny teknologi.

SORAA, som er et af vores anerkendte brands, er kendt over hele verden for deres innovative dagslysstyring. SORAA’s grundlægger og nobelprisvinder Shuji Nakamura, der er fadderen til den moderne LED-belysning, har udviklet lyskilder, der matcher den mest naturlige belysning – solen.

Læs mere om LIK Brands