fbpx

LIK x Lars Vejen

LIK x

Hos LIK Lighting brænder vi for enkelt, elegant og funktionelt design. LIK x er vores innovative og unikke lamper, som er udviklet i tæt samarbejde med udvalgte designere.

Vores fokus er at designe lamper, der skaber identitet og et unikt udtryk og som er i harmoni med rummets arkitektoniske udtryk.

LIK CALDERA

LIK CALDERA er vores nye pendel designet til LIK Lighting af arkitekt og designer Lars Vejen.

Lampens form er geometrisk enkel med et både maskulint råt hhv. elegant feminint udtryk, fremhævet af det rustikke materiale samt den bløde kant i toppen af lampen.

CALDERA i dybden

LIK CALDERA er vores nye pendel designet til LIK Lighting af arkitekt og designer Lars Vejen.

Lampens form er geometrisk enkel med et både maskulint råt hhv. elegant feminint udtryk, fremhævet af det rustikke materiale samt den bløde kant i toppen af lampen. Skærmen er fremstillet af genbrugsaluminium.

Den håndbankede udførsel baseret på et traditionelt Indonesisk håndværk tilfører lampen et raffineret udtryk samt en flot naturlig ornamentik direkte afledt af håndværket.

Brug af denne traditionelle håndværks teknik betyder, at hver CALDERA-lampe er unik og med naturlige spor af både hænder og værktøj.

Lampeskærmen hviler på et stjerneformet ophæng med integreret LED lyskilde og hægtes let af ved at tippe ophænget.

LIK CALDERA fås i de tre skærmstørrelser (mm):
– Lille Ø170 kr. 2995,-
– Mellem Ø250 kr. 4695,-
– Stor Ø400 kr. 7995,-
Inkl. moms

Rengøring af CALDERA

Rengør lampen ved at aftørre med en tør, blød klud.

Snavs kan fjernes med en blød klud – opvredet i lunken vand tilsat lidt mildt rengøringsmiddel.

Brug aldrig rengøringsmidler med slibe- og opløsningsmidler.

Om Lars Vejen

Lars Vejen er en anerkendt dansk arkitekt og industriel designer, som arbejder i både stor og lille skala. Han bruger sin baggrund som arkitekt til at se potentiale i rum og arkitektur og er inspireret af hvordan mennesker, ting, former, naturen og strukturer interagerer med hinanden på kryds og tværs.

Lars har f.eks. brugt inspiration fra vulkankratere i designet af LIK CALDERA. Siden sin praktiktid som ung arkitektstuderende i Japan har Lars været meget inspireret af japansk design og håndværk og har i de sidste mange år haft eget designstudie i både Århus og i Kyoto, Japan. Lars samarbejder med en bred vifte af professionelle partnere og er kendt langt ud over landets grænser for sit funktionelle design af alt fra lamper, møbler- og dørhåndtag til akustiklofter, døre og boligtilbehør.

I efteråret 2018 modtog Lars den prestigefyldte pris som ”Årets Designer” af Design Awards.

Caldera Lamp at restaurant

Om samarbejdet

Samarbejdet mellem Lars Vejen og LIK Lighting startede i 2019, hvor Lars blev inviteret til at designe en ny serie pendler. Udover at designe lamper til LIK Lighting hjælper Lars med teknisk udvikling og design af eksisterende LIK armaturer.

Ambitionerne for samarbejdet er høje, og der er flere nye lampedesign på vej.