WeIlluminate_Tag

Søg

Lysets historie

Siden menneskehedens begyndelse har solen været vores primære lyskilde. Efterhånden som vi opdagede og udviklede nye teknologier, blev vi mindre afhængige af solen. Ild hjalp os med at udnytte flere af døgnets timer. Olielamper og stearinlys gjorde lyset mere bekvemt at have med sig rundt.

Udviklingen tog for alvor fart med opfindelsen af glødepæren i begyndelsen af det 19. århundrede. Den har været afgørende for vores samfund i dag, da det hjalp med at indføre elektricitet i mange husholdninger og fabrikker. Elektricitet er siden blevet afgørende for vores daglige liv i dag. 70 år senere blev LED-teknologien introduceret, og i dag er det den mest udbredte lyskilde.

I det meste af menneskehedens historie har solen styret vores dagligdag. Men i dag bruger vi næsten 90% af vores tid indendørs og arbejder under kunstig belysning, hvilket gør os mere udsatte for vinterdepression og stress. Teknologien udvikler sig hastigt, og hus LIK vil vi bidrage til, at fremtidige ideer og løsninger bidrager til at understøtte menneskers døgnrytme og dermed forbedre alles velvære.