WeIlluminate_Tag

Søg

I lyset af velvære

Godt lys er essentielt for velvære. Godt lys indenfor er en balance mellem naturlig og kunstig belysning. Hvis man finder balancen, kan det forbedre komforten, humøret og produktiviteten samt reducere hovedpine, irriterede øjnene og træthed.

Med lyssystemet DOT bryder vi med den traditionelle forståelse af belysning. I stedet for at skabe et jævnt fordelt lys i rummet, kan belysningen med DOT nu designes og dirigeres for at skabe de optimale lysforhold. DOT giver dig mulighederne for at skabe et bedre arbejdsmiljø gennem lys, om det er ved arbejdsstationen eller i mødelokalet. Du kan indstille lysets farve og intensitet, så det øger velværen og passer til rummet og lyset udenfor.

Optimal akustik i en æstetisk loftsløsning
DOT er en videreudvikling af det velkendte 60×60-loft- og lysarmatur. Det består af tre hovedelementer, der kan kombineres på alle tænkelige måder: en loftsplade med et 25-huls-mønster, et lysmodul med 7 oplyste huller og en perforeret loftsplade.

Kombinationen af DOTs stramme udtryk og variationen i lysmodulets syv huller skaber en spændende dynamik og et unikt loftsdesign.

DOT dæmper også lyden og skaber et optimalt akustisk miljø. Det får sine gode akustik-egenskaber takket være det perforerede mønster, som er kombineret med en filt, der mindsker støjen.

DOT i aktion hos Autocentralen
LIK Lighting afsluttede i 2021 et pilotprojekt for DOT i samarbejde med DAMPA, Erik Padkjær og Lars Vejen. I Autocentralens jyske showroom viser DOT-systemet nu sit værd som en essentiel komponent i en forbedret kundeoplevelse.

DAMPA
I over 70 år har DAMPA skabt ”stille dansk design” for bygge- og marine-branchen. Hvert DAMPA loftsdesign er skabt i tæt samarbejde med arkitekter, som følger firmaets designfilosofi, at formen følger funktionen, hvilket skaber synergi mellem funktion og design. Alle DAMPA-løsninger bliver produceret i stål eller aluminium, hvilket gør dem til holdbare og bæredygtige valg.

Erik Padkjær
Fra begyndelsen af dette århundrede har produktudvikler og designer Erik Padkjær Larsen haft en overflod af inspirerende ideer. Med fokus på belysning henter Erik inspiration fra naturen i sin søgen efter at udvikle smukke, funktionelle og holdbare produkter til mennesker.

LIK Lighting
I to årtier har LIK Lighting beriget rum gennem belysning. Fra deres hovedkontor i Vejle arbejder et hold af 20 lyseksperter på at forbedre rum, omgivelser og menneskers helbred gennem skræddersyede løsninger og innovative lysprodukter.

Drevet af en kærlighed for design har LIK Lighting hjulpet med at skabe smuk og funktionel belysning for Aarhus Kommune, Egmont, Magasin, MyGarage og mange andre. I samarbejde med nøje udvalgte leverandører og partnere leverer de effektive og meningsfulde løsninger af høj kvalitet.

Lars Vejen
Arkitekt MAA og designer MDD Lars Vejen er et kendt navn både i Danmark og i udlandet. Med sin baggrund i arkitekturen har Lars et unikt blik for design, der taler til både hjernen og hjertet.

Lars Vejen har gennem årene modtaget priser fra Red Dot Award, German Design Award, iF Design Award og mange andre. I 2018 modtog Lars den prestigefyldte danske designpris, “Årets Designer”, ved Design Awards.

Se mere om DOT her: https://dotdesign.solutions/